Vælg en side
Du er her: Forside 5 Nyhed 5 Nye regler for container låse

Nye regler for container låse

[dkpdf-button]

Den 1. januar 2016 trådte regelændringer om godkendelse af låsebeslag til containere i kraft. DC-Supply er klar med råd og vejledning til din containerlås.

I en overgangsordning kunne låseprodukter registreret under den gamle ordning opretholde deres registrering frem til 31. december 2016, men denne er nu altså endegyldigt slut. Fra 1. januar 2017 skal alle låsekomponenter – både eksisterende og nyoprettede – således registreres efter de nye minimumskrav.

Farvebetegnelserne GUL, GRØN, BLÅ og RØD, der relateres til Standardtyvmetoden, udgår, og i stedet anvendes nu europæiske standarder, der prøver en låseenhed efter minimum 8 parametre. Det betyder, at farvebetegnelserne erstattes af betegnelserne “Låseenhed I – V”, der er en ny, samlet betegnelse for en låseenhed. Således skal du nu være opmærksom på romertallene I – V , når du vælger en containerlås.

En låseenhed består af tre låsekomponenter: En cylinder, låsekasse/slutblik og et beslag.Til hver komponent stiller forsikringsselskaberne minimumskrav for hvert sikringsniveau ud fra parametrene:

  • Antal af testcyklusser
  • Nøglesikkerhed
  • Sikring mod gennembrydning

Jo højere sikringsniveau, jo højere er sikringskravene. I tabellen herunder fremgår det, hvorledes låseenhedsbetegnelsen fremadrettet benyttes i alle sikringsniveauer:

Sikringsniveau Ny betegnelse
10 Låseenhed I
20 Låseenhed I
30 Låseenhed II
40 Låseenhed III
50 Låseenhed IV
60 Låseenhed V

Det bør her bemærkes, at det er muligt at kombinere mekaniske låsekomponenter med elektronisk og stadig have en låseenhed, der opfylder minimumskravene i henhold til sikringsniveauerne. En låseenhed kan nu kombineres med:

  • En cylinder testet efter EN 1303 eller Mekatronisk cylinder testet efter EN 15684
  • Låsekasse og Slutblik testet efter 12209 eller elektromekanisk Låsekasse og Slutblik testet efter EN 14846
  • Beslag testet efter EN1906

Certificeringsorganet skal være akkrediteret til at udstede godkendelses certifikat på baggrund af låseenhedens testrapport. Ved tvivlsspørgsmål anbefaler DC-Supply, at du kontakter dit forsikringsselskab omkring, hvem der er notificeret til den aktuelle standard.

DC-Supply fører en række både indvendige og udvendige containerlåse og -låsebeslag, der alle er certificerede og godkendt i højeste klasse V.

Vi tilbyder også fleksible låsebeslag, der er flytbare og ikke kræver værktøj i forbindelse med montage.

Kontakt os gerne for råd og vejledning, når du har brug for nye låse til dine containere.

Ring eller skriv til os, hvis du har spørgsmål eller brug for rådgivning. Vi er klar til at hjælpe dig.

Har du spørgsmål?

Vil du vide mere?

Kontakt os

Vores erfarne personale står til enhver tid klar til at vejlede og rådgive dig - kontakt os gerne allerede i dag, hvis du vil vide mere.

Share This